Az Érsekvadkerti Pedagóguskórus 2000 szeptemberében alakult női karként. Tagjai főleg óvónők és tanárnők voltak. Alapító karnagyuk Gyimesi László.

A szereplések főként a Karácsonyhoz kötődtek. 2008-ban elhatározták, hogy a kórust vegyes karrá alakítják. A bővítéssel párhuzamosan változott az összetétel. A jelenlegi kórusnak az eredeti tagokon felül már pl.orvos, mérnök, középiskolai tanár, könyvtáros is tagja. A kórus vonzáskörzete is bővült: már nem csak érsekvadkerti tagok vannak, hanem Ipolyszögről, Balassagyarmatról is vannak szereplők.

Az együttes létszáma kb. 30 fő. Heti 1-2 próbával, folyamatos és rendszeres munkával bővítik repertoárjukat. Alapvető feladatuk, hogy egyre jobban bekapcsolódjanak Érsekvadkert és a térség kulturális életébe. Fő célkitűzésüknek tekintik, hogy legjobb tudásuk szerint képviseljék a magyar kultúrát itthon és külföldön egyaránt.

A kórus nagy sikerrel szerepelt 2010 júliusában az olaszországi Castiglione del Lago városának “Schola Cantorum” énekkara által rendezett 30. Nemzetközi Kórustalálkozó hangversenyein.

A már hagyománynak számító karácsonyi hangversenyek után 2011-ben a repertoár a húsvéti ünnepkör műveivel is bővült. A környéken több koncertet is adtak a húsvéti időszakban. Az együttes alapvető munkáját meghatározza a 2011-es minősítésre való felkészülés.

Gyimesi László karnagy a kórus alapítója és vezetője. A balassagyarmati Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanszékvezető tanára, egyben a Balassagyarmati Rézfúvós Kvintett alapító tagja. Tanulmányait a Liszt Ferenc zeneművészeti Főiskola Tanárképző Intézet Miskolci Tagozatán végezte, ahol általános iskolai ének, zeneiskolai szolfézs és harsona diplomát szerzett. Hosszú időn keresztül tagja volt a számos helyen versenygyőztes Miskolci Bartók Kórusnak, mellyel Európa országait bejárva öregbítette a magyar kórusok hírnevét. A Népművelési Intézet kiegészítő képzésén Országos Filharmóniai A kategóriás kórusvezetői illetve B kategóriás fúvószenekar karnagyi képesítést szerzett.