Cím: Eötvös út 1.
Tel.: +36 35 340-038
Honlap: petofi.hu

Befektetés a jövőbe

Az Érsekvadkerten megvalósult beruházás valóban megfelel az Új Magyarország Fejlesztési Terv szlogenjének: „Befektetés a jövőbe”. Az Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Petőfi Sándor Általános Iskolában néven szereplő, TIOP. 1.1.1-07/1-2008-1101 számmal jelzett, az Európai Unió és a Magyar Állam által támogatott pályázati program során ugyanis a legkorszerűbb szemléltetési eszközök kerültek az érsekvadkerti iskolába. Nyolc interaktív táblát a hozzá szükséges hordozható számítógéppel és projektorral, valamint 25 számítógépes konfigurációból álló informatikai oktatótermet vehettek birtokba az iskola tanulói és nevelői. A fejlesztés összértéke 12.679.000- Ft volt.

A pályázati programot Csabák István településfejlesztési menedzser írta a budapesti Progress Consult Kft. volt a pénzügyi lebonyolító, a kivitelezői munkálatokat pedig a székesfehérvári ALBACOMP RI Rendszerintegrációs Kft. végezte. Már augusztus közepén elkészültek a szereléssel, szükség volt azonban az interaktív táblák használatához arra is, hogy a pedagógusokat is megismertessék az új technikával. Egy rövid tanfolyamot szerveztek számukra melyen felkészítették a pedagógusokat a tábla kezelésére.

Mindezeket követően aztán zökkenőmentes volt az új technika bevezetése. Már eddig is fontosnak tartották a gyermekek oktatásában a szemléltetést, az új berendezések azonban ezt a törekvést kibővítik a modern korunk lehetőségeivel. Szinte nincs is olyan tantárgy, amelyhez ne nyújtana segítséget. Megtapasztalhatták, hogy a legkisebbektől kezdve a végzősökig minden értő használója számára hasznos lehet az új eszköz.