2017 | 08 | 30
Érsekvadkert Község Önkormányzata

Sajtóközlemény             

Energetikai korszerűsítés az érsekvadkerti Petőfi iskolában

Elnyert támogatásból valósul meg az érsekvadkerti Petőfi Sándor Általános Iskola energetikai korszerűsítése. A települési önkormányzat nyertes pályázatával látványos beruházás valósul meg, és hosszú távon olcsóbb lesz az épület üzemeltetése is.

A projekt megvalósítása kiemelten fontos, mert az energetikai korszerűsítés csökkenti a szén-dioxid kibocsátást, továbbá segít pénzt megtakarítani a napi működésben. A beruházás keretében az önkormányzati tulajdonban lévő két iskolaépület energetikai fejlesztése valósul meg. Ezeket a fejlesztéseket az önkormányzat saját erőből nem tudná megoldani. Mindkét épület esetében a határoló szerkezetek és a fűtés újul meg. A jelenlegi fűtés ugyanis elavult, ezért egyrészt szabályozhatóvá teszik, másrészt a szükséges helyeken kicserélik a fűtőtesteket is. Az áramellátást napelemes rendszerrel oldják meg a jövőben, amely ugyancsak mérsékli majd a működési költségeket.

A 4 tantermes általános iskola épületének bejárati ajtói és nyílászárói műanyagok lesznek, továbbá a homlokzat és a padlás is hőszigetelve lesz, amely kondenzációs kazán központú napelemes fűtéssel egészül ki.

A 13 tantermes iskolaépületben is kicserélik a nyílászárókat és az ajtókat is, valamint külső hőszigetelést kap az ingatlan. Itt is megvalósul a fűtéskorszerűsítés, amelynek központi eleme ugyancsak kondenzációs kazán lesz napelemes rendszerrel.

 

A kedvezményezett neve: Érsekvadkert Község Önkormányzata

A projekt címe: Az érsekvadkerti Petőfi Sándor Általános Iskola épületeinek energetikai korszerűsítése

A szerződött támogatás összege: 127.824.121 Ft

A támogatás mértéke %-ban: 100

A projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-15-NG1-2016-00095

A projekt tervezett időtartama: 2017.06.01-2021.05.31.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 

További információ kérhető:
Érsekvadkert Község Önkormányzata
(35) 340-001